I Am Orca

27/1/2012 I change my blog address and title to "I Am Orca" and now it becoming http://iamorca.blogspot.com/

Getting Along With GF

Yesterday, i just feel great..it more than good and enough..I am happy man when our relationship be well doing. Hope this joys last for a thousand years

Fishing To Life

Currently, im craze 'bout fishing. Went camping and setup a tent then have a night in there.. Very fun and enjoyable. Here my first trial:


Its quite tiny huh,..HAHAHAHA.. Later i upload more and bigger one yach!!

How to understand a woman

NO!!! ITS IMPOSSIBLE & NEVER WILL BE

cyberguerilla WOW Im impressed

Suddenly i see a changes. Make a change or stay. I wish to stay in trouble.Seem to be a big trouble. Here im facing with keyword problem in terrible situation. I couldnt figure it out yet but seem to be my top competitor.

Take a look at the result i paste a snapshot here. This is what Google answer when i typed "cyberguerilla" in the Google search box:


Whoaa!!!! Such a big website currently using the keyword "cyberguerilla". How far can i stand with it?? It is hard(almost impossible) to get my-only-blogspot to get listed when user text "cyberguerilla" in the Google search box.

Here is their website homepage snapshot:




Big fuzzy now!!!!

Cyber Guerilla Theme Changed

20/1/2012 I just made a change into my blogspot. Can you see the differences what template/theme currently im using? HAHAHA



I found out this theme quiet nice and clean look. SO, grab a chance and install to my Cyber Guerilla blog. This theme need some more tweak to fit my need and i will progress it through time to time.

My Internet Speed [Before & After]

This is my internet speed actually no edit with photoshop or other editing tool..

Before the "tweak":



After the "tweak":

[Begin] Conky for BackTrack

Sebenarnya dah beberapa jam yang lalu start ni tp baru nk post.LOL
Sekarang pkol berapa hah??tolak la ngan 3 jam digging ilmu sal Conky ni..Lame xconfigure and rase nk "built" semula. Conky Operation...BEGIN!!!!

Remove "open command prompt here" In Context Menu(Right Click)

If you need to remove "open command prompt here" in context menu or right click(whatever you called it) please proceed to read.

Look at the whole script:

###Begin Script###
Windows Registry Editor Version 5.00

;Show 'open command prompt here' on right-click without having to press shift
;Context-menu for folders
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\cmd]
"Extended"=-
;Context-menu for drives
[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\cmd]
"Extended"=-
;For context-menu when you right-click in the empty/blank space within a folder
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\cmd]
"Extended"=-
###End Of Script###

Focus on this line:

###[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\cmd]   #For directory/folder
###[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\cmd]   #For drive/local disk
###[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\cmd]   #For directory/folder(not focused)

If you want to get rid of this, remove three of those lines in your windows registry. You can perform by clicking "Start > Run > regedit"
Locate those three lines and delete it.

Add "open command prompt here" In Context Menu(Right Click)

NOTE: I completely not responsible for any damage you got from doing this. I got this from internet source and you should know it all at your own risk. But i clearly tested it and it work like a charm!

Begin:
You just need a simple script to add to your windows registry. On this situation, i tested in Windows 7 Ultimate

Simply copy&paste this whole scipt and save it as "name.reg"

###Begin Script###
Windows Registry Editor Version 5.00

;Show 'open command prompt here' on right-click without having to press shift
;Context-menu for folders
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\cmd]
"Extended"=-
;Context-menu for drives
[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\cmd]
"Extended"=-
;For context-menu when you right-click in the empty/blank space within a folder
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\cmd]
"Extended"=-
###End Of Script###

REMEMBER:
Open your notepad and copy&paste this whole script and execute(double click) it and select yes if you asked by system to add this value to you windows registry.

If you consider this action is such mistake and want to recover it back, please read "how to remove" here

Kacts00 Google Search Result

Pada 13.1.2012 masa 1.50 tengah malam, sy cek search result blog sy ni ngan keyword "kacts00". Agak mendukacita kan kerana xseberapa bez lg Google index blog saya.Hehehehe

Cuba tengok screenshot di bawah:


Xder result yang memuas kan..Tapi ni yang blom "tweak" ape2 lg ni.. Original and default.. Nti dh tweak nk test SEO skill ckit.he3..

Naruto Manga 459

Malam ni baru dapat baca Naruto Manga 569 ni. Puas hati sangat2.. Lame dh tunggu sebanarnye ni..Sejak tahun lepas(2011) lagi..LOL

Baca online manga @MangaStream

Adding PPA Key BackTrack 5 R1

Open terminal(whatever console program). For example, i use gnome-terminal.. Simply login as "root". Yupps, only root access allowed to do this action. You can proceed by typing "sudo -i" then enter password for root.

Format is:
[sudo add-apt-repository] [PPA KEY]

For example i want to add PPA Key for wine. Here it should become like this:
"sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa"

Flu Not Caused From Fluorescent

Baru jer tiga hari berturut-turut hujan tiba-tiba malam ni demam plak. Dah xckup anti-body la rase nyer..Tp petang td msuk blik bau "ridsect". Kuat la punya bau dier. Rase cam dok kat kilang nuclear jer. Mungkin sebab tu jadi demam kot..

Hujan renyai-renyai

Dh dua hari ujan tak brenti. Katak sekampung kot dk mitak hujan. Sudah nk wat keje bila hujan gini. Banyak benda xleh buat. So, dk umah dan online jer. Tapi bagus jgak hujan ni. Bile dk main komputer, bleh la explore Windows 7 ni. Agak susah la nak guna sebab tak biase. Benda baru. Something new not everything new. Juz amik mase jer

Firefox Auto login In Address

Kalau kadang2 korang rse malas nk isi form login(sesetengah jer support) korang bleh wat auto dengan menggunakan CMD juga. Format nyer gini:

[protocol]://[username]:[password]@[IP/URL]

Contoh: "http://admin:admin@192.168.1.1"

Berguna utk masukkan ke dalam script anda. Gunakan sebaik mungkin dan cuci tangan selepas menggunakannya.

Open Web Site Via CMD(Command Prompt)

Kadang-kadang nak jugak try bukak website cara URL given melalui command prompt atau orang senang sebut CMD. Tool console yang wujud asali kat sistem Windows. Mungkin la bguna utk wat jimat masa kalau dh ada kat CMD tu n bleh jugak tambah kat dlam script ape2 yang support.

Cara nyer gini,buka command prompt tu dengan menekan(kat keyboard) key "Windows"+"R" dan taip "cmd". Maka tebuka lah command prompt.pastu taip ler "firefox.exe "www.facebook.com"" sebagai contoh. Xsemestinyer http jer sebab kalau kat firefox dier support jugak protocol lain macam FTP dan telnet. Try yang tu dlu ok. Kalau ade masalah biase nyer sebab "path" jer..

Biase cmd ni auto navigate ke "system32".. Kalau "firefox.exe" xder kat situ biase memang xjadi ler..So, ade dua cara iaitu add environment ke installation file firefox korang tu or navigate ke installation folder firefox. bleh guna command "cd" untuk kesana.xperlu bli tiket dan xperlu bayar tol..taip "cd" dan taip lokasi firefox.

ASUS PCE-N15 11n Wireless LAN PCI-E Card

PC aku ni pakai ASUS PCE-N15 11n Wireless LAN PCI-E Card sebagai wireless card. Senang nk guna internet kat rumah. Tak perlu susah payah tarik cable or tersepak cable ble nk jalan2 kat dalam rumah ni. Tikus pon xgigit. Padan muka kau cik tikus.

Guna wireless card ni, rupenyer ade masalah sikit kat Windows 7(sekarang aku kat Windows 7). Aku install la driver yang aku dari cd yang kat dalam kotak dier tu. Ade la plak dio nk bagi skali ngan utility nyer. Aku tak tau ape2 trus install jer. Pastu ok la..Wireless dh dapat connect. Tapi Baru aku perasan bile restart pc, connection nyer x auto. Maksud aku tak automatically connect to the network. Network yang aku set ialah wireless rumah aku la.

Memang masalah. Serabut ler lau barang tak auto ni. Menyusahkan jer.. So aku cari la care nk settle hal ni..Pikir punyer pikir mgkin ade masalah dengan utility dier..aku try unistall utility ASUS Wireless tu dan reboot PC. OMG, problem solved!!!

Sekarang dh auto connect,bleh la download manager aku download automatically when windows start. Tak perlu tggu2 dan xperlu tkan butang ape2. Senang keje senang hati..

Downloading Microsoft Visual Studio 2010

Pagi tadi gi kat PC tgok download sume dh complete. Smalam download Microsoft Visual Studio  2010. Nk try yang latest la. Skng baru jer siap install cume kene restart pc la plak.. Restart jap lagi la..Layan2 lagu dlu dua tiga buah then baru ler mau restart.

Info Kandungan Panadol

Sejak dari kecik lagi dk makan Panadol. Rase demam sikit jer amik Panadol. 2 bijik utk dewasa dan sebijik utk kanak-kakak. Hampir semua orang tahu nama ubat dan sukatan ni. Tapi ni info yang dikumpulkan dari kotak/kandungan Panadol.

Panadol For Children
1x12 tablet
120mg Paracetamol

Panadol(biasa)
500mg Paracetamol

Panadol Actifast
500mg Paracetamol
173 Natrium

Panadol Extend
1x6 tablet
665mg Paracetamol

Cortal For Children
1x 80mg Acetaminophen

My BackTrack 5 R1

Ini bukan 1st look dah sebab aku dah edit. Walaupun xbanyak bezanyer tp dh edit. Bkan dikire first look la kan?? Macam orang biskut secondhand la..(ader ke??)

Tengok gambar ni memang biasa..yer la, GNOME memang sekadar "nice and clean look" jer la.. Memang ke arah Windows Vista/Windows 7 jer kalau tengok. Ader la ala-ala die..


Background tu yang memang beza nyer..aku download trus dari internet jer. Korang nak, cari la..alaaa,senang jer..taip ler ape2 kat seach box google tu..cari result utk image.. Yang ni size large. Hari tu aku jumpa banyak jenis warna tp ni yang bekanan and bertempek kat "box" aku.

Mocp Theme And Configuration

Hardisk laptop rosak tak tahu nak buat apa. So, ngoprek Backtrack,memang tak boring tapi pening kepala. HAHAHA..Makin susah makin bez..Tadi duk setting Mocp/Moc(apa-apa jer korang panggil). Yang pasti Music On Console..

Ini settingan aku edit untuk "box" aku. Saje nak view kat blog. Kalau bekenan, sila copy paste and use it. Edit it back and lau cantik,share balik ngan aku.HAHAHAHA


Tuuu diaaa...Theme yang aku ciplak dari mane ntah aku pon tak ingat..dapat source then aku edit la ikut taste aku. Pasal warna tu aku adjust kat "theme" file. Buat file baru atau edit yg mane yg korang memang tak suka langsung. Kalau memang tak suka?? DELETE TERUS JER!!! HAHAHAHA.

Config:
config [Download]
NOTE: Letak file config ni kat "~/.moc". Kalau tak exist, create new one :D

Theme:
my_theme [Download]
NOTE: Letak file ni kat /usr/share/moc/themes

First Post on sup3rc0w

This is first post on http://sup3rc0w.blogspot.com also mean this is oldest post ever in sup3rc0w. I just publish this for memorable sake of sup3rc0w. This is actually for my own record but i would like to share around the world what history under sup3rc0w blog.

When i see the date, i know how old my blog was. This is sweet thing, most honorable to myself. Thank to Blogger to allow me have this post, this blog and everything i could share with everyone on worldwide. I willl keep blogging and let it be my activity when i have and idea to write, share what i knew and with what i shared here could help people, what mistake and what solution i take. Everything as long i still breath.

Please let me know what your opinion about my writing, about blog also about myself. I just merely a person who does mistake and let me know to allow me become "perfect" as i could be.

If you found and read this post, mean i feel really thank you for you. Thanks again from me. Sincere words from sup3rc0w admin. TQ